Coco Gauff, Regina Banilor în Tenis: Topul Celor Mai Bine Plătite Sportive în 2023

Coco Gauff, la doar 19 ani, conduce topul celor mai bine plătite sportive în 2023, strângând 6,7 milioane de dolari din tenis și impresionând cu contracte de sponsori notabili. Topul include și alte 9 jucătoare de tenis în TOP 15.

Ce surpriză să vezi o tânără de 19 ani în fruntea clasamentului celor mai bine plătite sportive din 2023! Coco Gauff a dat lovitura și ocupă locul întâi în topul realizat de Sportico pentru WTA. Cu 6,7 milioane de dolari câștigați din tenis și încă 16 milioane de dolari de la sponsori, pare că tenisul îi aduce nu doar victorii pe teren, ci și bani frumoși în cont.

E interesant să vezi că nu doar performanțele sportive contează, ci și contractele cu sponsori. Gauff are alături nume mari precum New Balance, Head, Barilla, Bose, UPS și Rolex. Nu-i rău deloc să fii susținut de astfel de branduri!

Și cum nimic nu bate senzația de a câștiga primul Grand Slam, Gauff a încasat frumușel 3 milioane de dolari după victoria sa la US Open. Bravo ei!

La locul doi avem o altă jucătoare de tenis, Iga Swiatek, care a strâns un cec de 21,9 milioane de dolari în 2023. Premii consistente și sponsori de încredere precum Infosys, Visa, PZU, Rolex și Porsche Polonia i-au adus această poziție fruntașă.

Podiumul se completează cu Eillen Gu, schioarea americană de freestyle, care a adunat 20 de milioane de euro în acest an. Nu-i rău deloc pentru pasionații de sporturi de iarnă!

E interesant că în topul celor mai bine plătite sportive se regăsesc nici mai mult, nici mai puțin de 9 jucătoare de tenis din TOP 15. Tenisul pare să fie nu doar un sport spectaculos, ci și o sursă de venit consistentă pentru aceste sportive talentate.

Gimnasta Simone Biles nu lipsește nici ea din peisaj, ocupând poziția a noua. Bravo tuturor sportivelor din acest top! Să sperăm că succesul și banii strânși să le ofere o motivație în plus pentru a continua să ne încânte cu performanțe de excepție în viitor.

Articole asemănătoare