CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon, Critică Criptomonedele: Dacă Aș Fi în Guvern, Le-aș Interzice

CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon, critică criptomonedele, propunând interzicerea lor, susținând că sunt folosite în principal de infractori. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei audieri la Capitol Hill.

Directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a lansat critici la adresa bitcoin și a altor criptomonede, sugerând în comentariile sale de la Capitol Hill că acestea ar trebui interzise, potrivit CNBC, citat de news.ro.

Jamie Dimon, CEO-ul JPMorgan Chase Foto: Lenin Nolly/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia „Întotdeauna am fost ferm împotriva cripto, a bitcoin și a altora”, a declarat șeful celei mai mari bănci din SUA după active, în timpul unei audieri în Comitetul Bancar al Senatului, la întrebarea senatoarei democrate Elizabeth Warren.

„Singurul caz real de utilizare este în rândul infractorilor, traficanților de droguri… spălarea banilor, evaziunea fiscală”, a afirmat el.

„Dacă aș fi în guvern, le-aș interzice”, a adăugat el.

Aceste remarci reprezintă cele mai recente atacuri ale lui Dimon la adresa criptomonedelor, chiar dacă banca sa este puternic implicată în tehnologia blockchain, care susține o industrie evaluată la 1.600 miliarde de dolari.

În declarațiile anterioare, Dimon a numit bitcoin „o fraudă umflată”, un comentariu pe care ulterior l-a retractat. De asemenea, l-a comparat cu „o piatră de companie”.

În timpul întrebărilor suplimentare din partea lui Warren, Dimon și alți directori generali ai marilor bănci, aduși în fața comitetului ca parte a unei audieri regulate asupra industriei, au fost de acord că companiile cripto ar trebui să se supună acelorași reguli privind spălarea banilor ca și marile instituții financiare. Această temă a marcat o notă rară de unitate între liderii băncilor și Warren, care, de obicei, este un critic înfocat al industriei.

„Când vine vorba de politicile bancare, de obicei nu mă aliez cu directorii generali ai băncilor de miliarde de dolari, dar aceasta este o chestiune de securitate națională. Teroriștii, traficanții de droguri și națiunile neonest ar trebui să li se interzică să folosească cripto pentru activitățile lor periculoase. Este timpul ca Congresul să acționeze”, a declarat Warren.

Articole asemănătoare