Zelenski Încearcă Diplomație: Întâlnire cu Orban pentru Susținerea Aderării Ucrainei la UE

Președintele Zelenski caută sprijin pentru aderarea Ucrainei la UE. Încearcă o întâlnire cu Orban, în ciuda opoziției acestuia. Summitul UE așteaptă o decizie crucială.

Pare că Zelenski vrea să îl convingă pe Orban să nu pună bețe în roate pentru începerea negocierilor de aderare la UE ale Ucrainei. Andrii Iermak, șeful de cabinet al lui Zelenski, a spus că vor organiza o întâlnire între Zelenski și Orban. Iermak a discutat deja cu ministrul de externe ungar Péter Szijjarto despre asta și au stabilit să lucreze la găsirea unei date potrivite pentru întâlnire.

Szijjarto a spus că Budapesta e de acord cu întâlnirea, dar doar dacă există șansa ca ea să aibă un rezultat pozitiv. Adică nu vor să piardă timpul în discuții fără rost. La summitul UE de săptămâna viitoare, toți liderii trebuie să fie de acord pentru a începe negocierile de aderare cu Ucraina, așa cum a recomandat Comisia Europeană luna trecută.

E un pic complicat pentru că Viktor Orban nu e prea încântat de ideea aderării Ucrainei la UE. El a avertizat că liderii UE s-ar putea să nu obțină consensul și a spus că aderarea Ucrainei nu e în interesul Ungariei. FIDESZ, partidul lui Orban, a zis că extinderea UE ar trebui să fie un proces obiectiv, bazat pe reguli și performanțe, și că acum nu sunt condiții pentru începerea negocierilor cu Ucraina.

Și iată, Orban face și o mișcare înainte de summit, întâlnindu-se cu Macron la Paris. Se pare că liderii încearcă să-și aranjeze piesele pe tabla de șah înainte de reuniunea importantă. Hai să vedem ce iese!

Articole asemănătoare