Record Mondial: Lunetistul Ucrainean Lovește de la 3.8 km

Vyacheslav Kovalskiy, lunetist ucrainean, stabilește un record mondial trăgând cu precizie asupra unui soldat rus de la 3,8 km distanță. O poveste uluitoare de tehnică și abilități lunetiste în condiții extreme.

Wow, ce poveste fascinantă! Vyacheslav Kovalskiy chiar a făcut o treabă incredibilă cu acea lovitură de lunetă. Imaginați-vă să tragi un glonț și să ajungi să lovești ținta la 3,8 kilometri! Asta e ca și cum ai arunca o minge de baschet de la un capăt la altul al unui teren mare de baschet, doar că mult, mult mai departe!

Și ce profesionalism din partea lui și a observatorului său. Stau acolo ore în șir, la temperaturi aproape de îngheț, așteptând momentul potrivit. Și apoi, când vine ordinul, totul se desfășoară cu precizie militară.

Mi-a plăcut cum observatorul a folosit laserul pentru a măsura distanța și cum au luat în considerare toate variabilele, de la viteză de vânt la umiditate și temperatura aerului. Și când au ratat prima încercare, au ajustat rapid și au reușit să nimerescă ținta. Este ca și cum ar fi jucat un fel de șah cu vremea și distanța, și au făcut o mișcare perfectă.

Și acea pușcă cu lunetă ucraineană, „Stăpânul Orizontului,” sună ca ceva dintr-un film de acțiune! Este interesant să vezi cum tehnologia și abilitățile acestor lunetiști evoluează, depășind mereu recordurile anterioare.

Este uimitor să auzi că acest record a depășit chiar și lovitura lunetistului canadian din 2017. Cine știa că în lumea lunetiștilor există o competiție pentru cine trage de la cea mai mare distanță?

În orice caz, Kovalskiy și observatorul său merită cu siguranță toate laudele pentru realizarea acestei lovituri de lunetă extraordinare. O poveste remarcabilă în lumea militară și a abilităților de precizie!

Articole asemănătoare