Frica și incertitudinea în comunitatea LGBTQ+ din Rusia după interzicerea mișcării internaționale

Decizia recentă a Curții Supreme din Rusia de a interzice „mișcarea internațională” LGBTQ+ stârnește frică și incertitudine. Comunitatea se întreabă despre consecințele pentru exprimarea identității lor și caută soluții, inclusiv emigrarea.

Se pare că situația pentru comunitatea LGBTQ+ din Rusia este destul de tensionată. Decizia Curții Supreme care interzice „mișcarea internațională” LGBTQ+ și orice organizație ce susține drepturile persoanelor gay a creat multă confuzie și frică. Oamenii se tem că pot ajunge în închisoare pentru lucruri banale, precum un tatuaj sau activități pe internet.

Unii oameni au început să se gândească să plece din țară. De exemplu, o femeie a povestit că, din cauza legilor noi, este considerată extremistă doar pentru că trăiește cu soția ei de opt ani și are o fiică. Ea se gândește să plece împreună cu fiica ei, dar soția ei vrea să rămână în Rusia.

Alții întreabă despre posibilitatea de a aplica pentru vize Schengen sau azil politic în alte țări. Grupurile online discută despre care ar fi cele mai potrivite destinații și ce trebuie făcut în situația actuală.

Mulți oameni se tem acum de repercusiunile pentru exprimarea deschisă a orientării lor sexuale sau pentru activitățile lor online. Sunt neliniștiți cu privire la interacțiunile cu medicii sau la postările lor pe rețelele sociale.

E o situație dificilă și tensionată pentru comunitatea LGBTQ+ din Rusia, iar mulți se gândesc la opțiunile lor și la cum pot să-și protejeze drepturile și siguranța într-o situație atât de restrictivă.

Articole asemănătoare