Vreau o pisică! Ce trebuie sa știu?

Descoperă aspectele fundamentale despre adopția și îngrijirea unei pisici, de la alegerea tipului potrivit de pisică până la necesitățile specifice de îngrijire. Află de la proprietarii experimentați cum să te pregătești pentru venirea noului tău prieten felin și să asiguri o adaptare ușoară și fericită pentru amândoi.

Vrei o pisică dar nu ști exact ce trebuie să faci și cum să o îngrijești? Am întrebat proprietarii de pisici lucrurile pe care și-ar fi dorit să le știe înainte de a avea o pisică pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru noul dvs. prieten felin. Primirea unei pisici în viața ta este un moment incitant, dar dacă nu ai avut niciodată o pisică înainte, poate fi și plin de emoții! Îngrijirea oricărui animal de companie este o responsabilitate mare, deci este important să te gândești cu atenție dacă o pisică se va potrivi stilului tău de viață înainte de a lua una. Dacă decizi că ai spațiul, timpul și banii necesari pentru îngrijirea unei pisici, următorul pas este să te gândești la ce fel de pisică ar trebui să ai; pisoi sau pisică mai în vârstă; de rasă sau comună, mascul sau femelă? Prima zi acasă pentru prima ta pisică este foarte importantă Desigur, întotdeauna recomandăm să adoptați pisica dvs. de la un adăpost pentru pisici. Trebuie să ne gândim că adoptând o pisică, probabil, salvăm o viață sau cel puțin o îmbunătățim. Fie că v-ați decis deja sau încă nu sunteți sigur dacă o pisică este potrivită pentru dvs., iată câteva lucruri de luat în considerare înainte de a vă lua prima pisică:

Au nevoie de timp pentru a se acomoda

Când aduceți pentru prima dată acasă pisica nouă, aceasta va avea nevoie de ceva timp pentru a se adapta la noul său mediu, deoarece va fi o schimbare mare și stresantă pentru ea! Fiecare pisică se va adapta în ritmul ei. Pentru pisicile încrezătoare ar putea dura câteva ore, iar pentru pisicile mai nervoase ar putea dura săptămâni. Nu vă așteptați să fie jucăușe sau afectuoase imediat, deoarece este normal ca pisicile să se ascundă mult când vin pentru prima dată acasă. Asigurați-vă că le oferiți spațiu, un loc unde să se ascundă și un loc la înălțime și lăsați-i singuri până când sunt pregătiți să vă abordeze din proprie inițiativă. De asemenea, evitați să aveți mulți vizitatori în primele zile. Chiar și pisicile care par încrezătoare și dornice să exploreze pot fi ușor speriate de priveliști, sunete și mirosuri noi. Deci, este important să fiți răbdători și să nu le grăbiți.

Va trebui să o (le) țineți în casă pentru câteva săptămâni.

Chiar dacă noua dvs. pisică pare pregătită să exploreze imediat noul său teritoriu, este o idee bună să o țineți în casă timp de trei până la patru săptămâni după ce o aduceți acasă. Astfel le veți oferi timp să se simtă în siguranță, să se obișnuiască cu noua lor casă și să o facă să miroasă a ei prin frecarea feromonilor lor, astfel încât să fie mai probabil să se întoarcă odată ce ies afară. În timpul acestor prime câteva săptămâni, luați în considerare toate rutele posibile de evadare pe care pisica dvs. le-ar putea folosi pentru a ieși afară și asigurați-vă că acestea sunt închise.

Pisicile pot fi mofturoase în privința mâncării

În timp ce unele pisici vor mânca cu plăcere orice mâncare le puneți în față, altele pot fi pretențioase în privința hranei lor. Este o idee bună să aflați ce tip de hrană pentru pisici sunt obișnuite să mănânce înainte de a le aduce acasă și să le oferiți acea hrană, cel puțin pentru început. Dacă decideți să le oferiți o altă hrană pentru pisici mai târziu, schimbați-le hrana treptat, deoarece o schimbare bruscă în dietă le poate deranja stomacul. Dieta primei tale pisici De asemenea, cumpărați doar o cantitate mică din noua hrană pentru început, pentru a vă asigura că le place înainte de a cumpăra în cantități mari! Pisicile se vor bucura mai mult de mâncare și vor bea mai multă apă dacă mențineți bolul de mâncare, bolul de apă și tava de nisip în locuri separate pentru a preveni contaminarea încrucișată.

Pisicile pot fi foarte matinale

Pregătiți-vă ca somnul de dimineață să fie întrerupt atunci când sosește noul dvs. prieten felin. Pisicile sunt de obicei cele mai active în zori și la înserare, în special pisicile tinere și pisicuțele. De obicei sunt treze în primele ore ale dimineții și ar putea decide că și voi ar trebui să fiți. Miorlăitul, o lăbuță pe față sau sunetul lăbuțelor alergând prin casă ar putea deveni noul dvs. ceas deșteptător. Odată ce le-ați hrănit, le-ați acordat atenție sau v-ați jucat puțin, s-ar putea să vă lase să vă întoarceți în pat.

Vor avea nevoie de un loc special pentru zgâriat

Zgârierea face parte din comportamentul pisicilor, așa că toate pisicile vor avea nevoie de ceva în care să-și înfigă ghearele. Pisicile care ies afară ar putea găsi copaci și stâlpi de gard pentru a zgâria, dar dacă doriți să protejați canapelele, picioarele de masă, covoarele și tapetul, este o idee bună să le furnizați și un post de zgâriat în interior. Niciodată nu certați și nu pedepsiți pisica pentru zgâriat deoarece acest lucru o va stresa și va simți nevoia să zgârie și mai mult. Încercați în schimb să acoperiți mobilierul pe care le place să-l zgârie și să le cumpărați un post de zgârieturi solid ca alternativă.

S-ar putea să vă aducă „cadouri”

Pe lângă zgâriere, vânătoarea este de asemenea parte din comportamentul pisicilor. Deci, dacă pisicii dvs. îi place să exploreze afară, ar putea încerca să vâneze și să prindă unele dintre animalele sălbatice din zonă. Dacă au succes, este posibil să aducă și prada lor în casă, moartă sau vie, ceea ce nu este ideal, în special dacă sunteți sensibil la acest aspect. Mai degrabă decât să vă aducă un „cadou”, ei aduc de fapt prada lor în casă pentru că este teritoriul lor de bază unde se simt în siguranță și alte animale nu le vor lua prada. Niciodată să nu pedepsiți pisica pentru acest comportament!

Pisicile au nevoie de atenție și afecțiune

Pisicile au o reputație de a fi animale de companie „cu întreținere redusă”, fericite să fie lăsate singure să-și facă de cap pentru cea mai mare parte a timpului. Cu toate acestea, în timp ce este adevărat că pisicile se bucură de spațiul lor propriu, totuși au nevoie în continuare de multă îngrijire și interacțiune din partea dvs. Ar trebui să le duceți la veterinar cel puțin o dată pe an pentru un control și să vorbiți cu veterinarul dacă observați orice schimbări în sănătatea și comportamentul lor care indică faptul că ceva ar putea fi în neregulă. Jocul cu pisica folosind jucării și puzzle-uri pentru hrană este, de asemenea, important pentru sănătatea ei fizică și mentală, încurajând exercițiul și combătând plictiseala. În plus este o modalitate excelentă de a dezvolta o legătură cu pisica ta.

O pisică sau două?

Un lucru pe care mulți oameni nu-l realizează despre pisici este că nu au neapărat nevoie de alte pisici ca prieteni, preferând în general să aibă propriul lor teritoriu doar pentru ei.

O pisică sau două? Dacă credeți că ați putea dori mai mult de o pisică, este mai bine să luați frați sau o pereche „prieteni” deja în loc să introduceți o a doua pisică mai târziu. Cu toate acestea, chiar dacă sunt prieteni, întotdeauna există șansa să se certe în viitor, deci va trebui să oferiți fiecărei pisici spațiu și resurse proprii în casă pentru a evita orice conflict.

Vă veți îndrăgosti iremediabil

De la primul contact, fredonat sau îmbrățișare veți fi complet fermecați de noua dvs. pisicuță și nu veți ști cum ați putut trăi vreodată fără ea! Telefonul dvs. va fi în curând plin cu fotografii și videoclipuri ale adorabilelor ei pozne și nu veți putea să nu vorbiți despre ei continuu familiei, prietenilor sau oricui care vă ascultă. Compania constantă și dragostea necondiționată a unei pisici va transforma viața dvs. în bine și va face ca toate acele treziri la 5 dimineața să merite!

Mai multe informații despre pisici pe felinescu.ro

Articole asemănătoare