Cea mai vârstnică persoană din Japonia, Fusa Tatsumi, s-a stins la 116 de ani

Fusa Tatsumi, cea mai vârstnică persoană din Japonia, a murit la 116 ani. Japonia, a doua țară cu cei mai mulți super-centenari, rememorează viața sa dedicată familiei.

Sursa foto: pixabay.com

Ce trist să auzi că cea mai vârstnică persoană din Japonia, doamna Fusa Tatsumi, a încetat din viață la vârsta de 116 ani. E o vârstă impresionantă și cu siguranță a avut o viață plină de experiențe.

A crescut trei copii alături de soțul ei agricultor în apropiere de Osaka – o viață dedicată familiei și muncii. Imaginile de la ultima ei aniversare, când era într-un scaun cu rotile, arată o viață lungă și plină de amintiri.

E mișcător să vadă că oamenii își amintesc de ea cu afecțiune, cum a făcut guvernatorul din Osaka, care a participat la o petrecere organizată pentru a sărbători longevitatea ei în septembrie.

Este interesant să aflăm că Japonia se află pe locul al doilea în lume în ceea ce privește numărul de „super-centenari” – persoane care au trecut de 100 de ani. Cu peste 47.000 de astfel de persoane înregistrate, se pare că secretul longevității este bine păstrat în această țară.

Fusa Tatsumi a devenit cea mai vârstnică persoană din Japonia după moartea lui Kane Tanaka, care a trăit impresionant până la 119 ani. În prezent, titlul de cea mai vârstnică persoană din lume îi aparține unei spaniole născute în Statele Unite, Maria Branyas, care se pregătește să împlinească 117 ani pe 4 martie 2024.

E fascinant să urmărim aceste povești de longevitate și să ne gândim la bogăția experiențelor pe care acești oameni le adună în timpul vieții lor lungi.

Articole asemănătoare