Mesajul Patriarhului Daniel despre Educație și Criza din Școli

Patriarhul Daniel subliniază impactul testelor PISA 2022 asupra copiilor și propune soluții prin proiectul „Alege Școala!”. Mesajul evidențiază nevoia de colaborare între familie, școală și Biserică pentru a contracara decalajul educațional.

Sursa foto: orthodoxtimes.com

Salut! Am citit mesajul important transmis de Patriarhul Daniel în legătură cu rezultatele testelor PISA 2022 și impactul lor asupra copiilor din România. Pare a fi o chestiune semnificativă și îngrijorătoare privind decalajul educațional dintre copiii vulnerabili și cei din medii sociale avantajate.

Patriarhul Daniel a vorbit despre rolul vital al familiei, Bisericii și școlii în educarea și formarea copiilor. A subliniat importanța unei educații care să includă nu doar cunoștințe, ci și formarea unui mod de viață bazat pe înțelegerea și asimilarea valorilor spirituale.

Proiectul „Alege Școala!” propus de Biserică pare a fi o inițiativă semnificativă pentru sprijinirea educației copiilor aflați în situații dificile. Prin ateliere de suport educațional, consiliere psihologică și alte activități, proiectul pare să ofere o alternativă educațională și să contribuie la dezvoltarea copiilor în comunitățile din întreaga țară.

Patriarhul Daniel a subliniat, de asemenea, că Biserica are un rol esențial în educarea tinerei generații, venind în întâmpinarea nevoilor societății și oferind sprijin moral.

În final, Patriarhul a exprimat speranța că toți copiii și tinerii, împreună cu familiile lor, vor beneficia de binecuvântarea lui Dumnezeu în cultivarea talentelor proprii și în contribuția lor la binele societății.

Articole asemănătoare