Sondaj INSCOP: Geoană în frunte, creștere notabilă pentru Șoșoacă

Sondajul INSCOP arată că Mircea Geoană conduce în intențiile de vot, iar Diana Șoșoacă a avut o creștere semnificativă. Geoană și Ciolacu rămân în top, iar dinamica votului se schimbă.

Ei bine, se pare că alegerile prezidențiale aduc vești interesante! Potrivit sondajului realizat de INSCOP, Mircea Geoană, adjunctul secretarului general al NATO, stă bine în topul intențiilor de vot, cu 26,2%. Dacă Mircea Geoană nu intră în cursă, Marcel Ciolacu de la PSD preia prima poziție cu 27,4%.

Ceva notabil este faptul că Diana Șoșoacă a avut o creștere semnificativă, cu 4,3% față de septembrie, depășindu-l pe George Simion. Se pare că acești doi concurează pentru același segment de votanți, iar o creștere a unuia duce la o scădere a celuilalt.

În ceea ce privește participarea la vot, se pare că majoritatea oamenilor sunt destul de hotărâți să meargă la vot, cu peste jumătate dintre respondenți acordând un 10 pe scala de la 1 la 10.

În scenariul 1, cu toți posibilii candidați, Mircea Geoană, Marcel Ciolacu, Diana Șoșoacă, George Simion și Nicolae Ciucă sunt printre principalii favoriți. În scenariul 2, fără Mircea Geoană, Marcel Ciolacu rămâne în frunte, urmat de Diana Șoșoacă și George Simion.

De asemenea, sondajul arată că există ușoare creșteri în intențiile de vot pentru Mircea Geoană, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, dar și o creștere semnificativă în cazul Dianei Șoșoacă. E interesant cum dinamica acestor intenții de vot se schimbă odată cu evoluția candidaților.

Vom vedea cum se vor desfășura lucrurile pe măsură ce alegerile se apropie și numărul de candidați potențiali crește. Cu siguranță va fi un proces interesant de urmărit!

Articole asemănătoare