Secretele Slăninii cu Ceapă: Dezvăluiri de la Neurochirurgul Vlad Ciurea

Neurochirurgul Vlad Ciurea împărtășește că secretul este echilibrul în alimentație, inclusiv în bucatele tradiționale precum slănina cu ceapă. Cu măsură și cunoștințe despre ce ne face bine, putem să ne bucurăm de deliciile noastre cu responsabilitate.

Sursa foto: facos.ro

Ei bine, slănina cu ceapă e pe buzele tuturor iar neurochirurgul Vlad Ciurea vine cu niște vorbe înțelepte despre asta. Se pare că mulți români iubesc acest deliciu și parcă începe să fie sezonul oficial al slăninii cu ceapă.

Dar, să nu ne speriem de grăsimi, căci domnul Ciurea zice că nu e nevoie să renunțăm complet la astfel de bucate. El spune că trebuie să mâncăm ce am crescut să mâncăm, adică să rămânem fideli celor învățate în copilărie. Ce spun eu mereu: bunica știa ce face cu mâncarea!

Și acum vine partea importantă: secretul e în echilibru. Nu e vorba să eliminăm tot, ci să ținem lucrurile sub control. Dacă vrei să îi pui un pic de sare și grăsime vieții tale sub formă de slănină cu ceapă, nu-i nicio problemă. Ciurea spune că trebuie să știm ce ne face rău și să ne ținem totul în măsura potrivită.

Și hai să fim sinceri, cine poate rezista la o bucată bună de slănină cu ceapă? Dar păstrăm echilibrul, căci vorba vine: totul cu măsură. Așa că, prieteni, să mâncăm cu cap și să ne bucurăm de bunătățile noastre tradiționale, dar cu simțul responsabilității. Sănătate!

Articole asemănătoare