Fasolea Boabe: Prieten sau Dușman pentru Siluetă?

Descoperă surpriza calorică a fasolei boabe și alternativa prietenoasă pentru siluetă, fasolea bătută. Cum să savurezi gustul fără regrete calorice.

Fasolea boabe poate fi o surpriză când vine vorba de conținutul său caloric! Cu cele 303 de calorii la 100 de grame, se pare că această legumă aparent inofensivă poate să aducă mai multe kilograme în plus decât am crede. Și dacă ne gândim la ciorbele noastre tradiționale, unde fasolea boabe este vedeta, situația devine interesantă.

Când pui în oală fasolea boabe, iar apoi adaugi legume și carne, numărul de calorii sărea în sus ca un coș de baloane la festival! Deci, ciorba de fasole poate deveni o capcană calorică, mai ales dacă o mânci des sau în cantități mari. Este ca și cum ai spune „surpriză!” pentru siluetă.

Pe de altă parte, avem salvarea în forma de fasole bătută! Aia are mai puține calorii și e mai prietenoasă cu silueta. Conform celor de la klorii.ro, fasolea bătută are mai puține calorii decât o prăjitură, care de obicei te îngrașă cu 243.6 de calorii la 100 de grame.

Deci, concluzia este că dacă vrei să te bucuri de gustul bun al fasolei fără să-ți faci griji pentru câte calorii adaugi pe șotron, poate ar fi bine să alegi varianta bătută. Moderarea în consum și să fii atent la ce pui pe farfurie sunt cheile să nu te trezești cu surprize nedorite pe cântar. Așa că, savurează fasolea cu măsură și bucură-te de o viață sănătoasă și echilibrată!

Articole asemănătoare