Câte calorii are o porție de cartofi prăjiți? Află acum!

Cartofii prăjiți sunt un aliment gustos, dar și caloric. Află câte calorii are o porție de cartofi prăjiți și cum să te bucuri de ei fără să te îngrași. Citește articolul complet și află totul despre cartofii prăjiți!

Cartofii prăjiți sunt unul dintre cele mai populare alimente din lume, dar câți dintre noi știm câte calorii conține o porție? În acest articol, îți vom spune care este numărul exact de calorii din cartofii prăjiți, precum și alte informații utile despre acest aliment.

Ce sunt cartofii prăjiți?

Cartofii prăjiți sunt un aliment obținut prin prăjirea cartofilor tăiați în felii sau cubulețe în ulei fierbinte. Cartofii prăjiți pot fi consumați ca atare sau pot fi serviți cu diverse sosuri, cum ar fi ketchup, maioneză sau sos barbecue.

cartofi prajiti

De ce sunt cartofii prăjiți atât de populari?

Cartofii prăjiți sunt un aliment popular datorită gustului lor delicios și a faptului că sunt ușor de preparat. Cartofii prăjiți pot fi găsiți în majoritatea restaurantelor și fast food-urilor, dar pot fi preparati și acasă, cu ușurință.

 • Gustul: Cartofii prăjiți au un gust delicios, datorită combinației dintre cartofii crocanți și uleiul fierbinte.
 • Ușurința de preparare: Cartofii prăjiți sunt un aliment ușor de preparat, atât acasă, cât și în restaurante. Tot ce aveți nevoie este de cartofi, ulei și sare.

Care sunt dezavantajele consumului excesiv de cartofi prăjiți?

Cartofii prăjiți sunt un aliment bogat în grăsimi, carbohidrați și calorii. Consumul excesiv de cartofi prăjiți poate duce la creșterea în greutate, obezitate și alte probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat și bolile de inimă.

 • Grăsimi: Cartofii prăjiți sunt bogati în grăsimi, inclusiv în grăsimi saturate și trans. Grăsimile saturate și trans pot crește nivelul colesterolului LDL din sânge, ceea ce poate duce la boli de inimă.
 • Carbohidrați: Cartofii prăjiți sunt bogati în carbohidrați. Carbohidrații sunt esențiali pentru organism, dar consumul excesiv de carbohidrați poate duce la creșterea în greutate și obezitate.
 • Calorii: Cartofii prăjiți sunt un aliment caloric. O porție de cartofi prăjiți de la un restaurant fast food poate conține până la 500 de calorii.

Cartofii prăjiți sunt un aliment gustos și popular, dar și caloric. Consumul excesiv de cartofi prăjiți poate duce la creșterea în greutate, obezitate și alte probleme de sănătate. Dacă doriți să vă bucurați de cartofii prăjiți fără să vă îngrași, este important să îi consumați cu moderație și să alegeți opțiuni mai sănătoase, cum ar fi cartofii prăjiți în casă, preparati cu ulei sănătos și sare în cantități mici.

Câte calorii are o porție de cartofi prăjiți?

Numărul de calorii dintr-o porție de cartofi prăjiți poate varia în funcție de o serie de factori, cum ar fi:

 • Tipul de cartof: Cartofii roșii și cartofii albi conțin aproximativ același număr de calorii, dar cartofii ruginii sunt mai săraci în calorii.
 • Metoda de prăjire: Cartofii prăjiți în casă, preparati cu ulei sănătos și sare în cantități mici, sunt mai sănătoși decât cartofii prăjiți din restaurantele fast food, care sunt adesea prăjiți în ulei vechi și conțin multă sare.
 • Cantitatea de ulei folosită: Cu cât se folosește mai mult ulei, cu atât mai multe calorii vor conține cartofii prăjiți.
 • Adăugarea de sare și alte condimente: Sare, ketchup, maioneză și alte condimente pot adăuga calorii suplimentare cartofilor prăjiți.

Cum să reduci numărul de calorii dintr-o porție de cartofi prăjiți?

Iată câteva sfaturi pentru a reduce numărul de calorii dintr-o porție de cartofi prăjiți:

 1. Alege cartofii prăjiți în casă, în loc de cei din restaurantele fast food. Cartofii prăjiți în casă conțin mai puține calorii, deoarece puteți controla cantitatea de ulei folosită și adăugarea de sare și alte condimente.
 2. Prăjește cartofii în ulei sănătos, cum ar fi uleiul de măsline sau uleiul de rapiță. Aceste uleiuri sunt bogate în grăsimi sănătoase, care sunt benefice pentru sănătate.
 3. Reduce conținutul de sare din cartofii prăjiți, folosind sare iodata sau sare de mare în cantități mici. Sarea poate crește numărul de calorii din cartofii prăjiți, dar și tensiunea arterială.
 4. Consumați cartofii prăjiți ca parte a unei mese echilibrate, care să includă și proteine și legume. Acest lucru vă va ajuta să vă simțiți sătui mai repede și să evitați să mâncați prea mulți cartofi prăjiți.

Numărul de calorii dintr-o porție de cartofi prăjiți variază în funcție de o serie de factori, cum ar fi tipul de cartof, metoda de prăjire, cantitatea de ulei folosită și adăugarea de sare și alte condimente. Dacă doriți să vă reduceți numărul de calorii consumate, puteți alege cartofii prăjiți în casă, preparati cu ulei sănătos și sare în cantități mici. De asemenea, puteți consuma cartofii prăjiți ca parte a unei mese echilibrate, care să includă și proteine și legume.

Câte calorii au cartofii prăjiți de la McDonald’s, KFC, Burger King?

Cartofii prăjiți de la restaurantele fast food sunt un aliment popular, dar și caloric. Numărul de calorii dintr-o porție de cartofi prăjiți de la McDonald’s, KFC și Burger King variază în funcție de mărimea porției.

Calorii cartofi prăjiți McDonald’s

 • Porție mică: 231 calorii
 • Porție medie: 330 calorii
 • Porție mare: 434 calorii

Calorii cartofi prăjiți KFC

 • Porție mică: 210 calorii
 • Porție medie: 320 calorii
 • Porție mare: 430 calorii

Calorii cartofi prăjiți Burger King

 • Porție mică: 240 calorii
 • Porție medie: 350 calorii
 • Porție mare: 460 calorii

De ce sunt cartofii prăjiți de la restaurantele fast food atât de calorici?

Cartofii prăjiți de la restaurantele fast food sunt adesea prăjiți în uleiuri bogate în grăsimi saturate și trans. Aceste grăsimi pot crește nivelul colesterolului LDL din sânge, ceea ce poate duce la boli de inimă.

De asemenea, cartofii prăjiți de la restaurantele fast food sunt adesea serviți cu sosuri bogate în calorii, cum ar fi ketchupul, maioneza sau sosul barbecue. Aceste sosuri pot adăuga un număr semnificativ de calorii la masa dumneavoastră.

Cum să reduci numărul de calorii din cartofii prăjiți de la restaurantele fast food?

Iată câteva sfaturi pentru a reduce numărul de calorii din cartofii prăjiți de la restaurantele fast food:

 • Alege o porție mică de cartofi prăjiți. Cartofii prăjiți de la restaurantele fast food sunt adesea serviti în porții mari, care conțin multe calorii. Alege o porție mică de cartofi prăjiți sau împarte o porție mare cu un prieten.
 • Cere cartofii prăjiți fără sare. Sarea poate crește numărul de calorii din cartofii prăjiți, dar și tensiunea arterială. Dacă este posibil, cere cartofii prăjiți fără sare sau cu puțină sare.
 • Consuma cartofii prăjiți ca parte a unei mese echilibrate. Cartofii prăjiți sunt un aliment bogat în carbohidrați și grăsimi. Consuma cartofii prăjiți ca parte a unei mese echilibrate, care să includă și proteine și legume.

Cartofii prăjiți de la restaurantele fast food sunt o alegere populară pentru mulți oameni, dar este important să fim conștienți de numărul de calorii pe care acestea le conțin. Dacă doriți să vă bucurați de cartofii prăjiți fără să vă îngrași, este important să alegeți o porție mică, să evitați sosurile bogate în calorii și să consumați cartofii prăjiți ca parte a unei mese echilibrate.

Câte calorii au cartofii prăjiți congelati?

Cartofii prăjiți congelati sunt un aliment popular și ușor de preparat, dar și caloric. Numărul de calorii dintr-o porție de cartofi prăjiți congelati variază în funcție de marca și tipul de cartofi prăjiți.

Numărul de calorii dintr-o porție de cartofi prăjiți congelati variază în funcție de marca cartofilor prăjiți și de metoda de preparare. Însă, în general, o porție de 100 de grame de cartofi prăjiți congelati conține aproximativ 250 de calorii.

cartofii prăjiți congelati

Care sunt dezavantajele consumului excesiv de cartofi prăjiți congelati?

Cartofii prăjiți congelati sunt un aliment caloric și bogat în grăsimi. Consumul excesiv de cartofi prăjiți congelati poate duce la creșterea în greutate, obezitate și alte probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat și bolile de inimă.

Cum să reduci numărul de calorii dintr-o porție de cartofi prăjiți congelati?

Iată câteva sfaturi pentru a reduce numărul de calorii dintr-o porție de cartofi prăjiți congelati:

 • Prăjește cartofii în cuptor, în loc de friteuză. Cartofii prăjiți în cuptor conțin mai puține calorii decât cartofii prăjiți în friteuză, deoarece veți folosi mai puțin ulei.
 • Folosește un spray de ulei, în loc de uleiul lichid. Spray-ul de ulei vă va ajuta să controlați cantitatea de ulei folosită și să reduceți numărul de calorii din cartofii prăjiți.
 • Adaugă condimente în loc de sare. Sarea poate crește numărul de calorii din cartofii prăjiți, dar și tensiunea arterială. Adaugă condimente, cum ar fi boia de ardei, oregano, busuioc, pentru a da un gust mai bun cartofilor prăjiți.
 • Consumă cartofii prăjiți ca parte a unei mese echilibrate, care să includă și proteine și legume. Acest lucru vă va ajuta să vă simțiți sătui mai repede și să evitați să mâncați prea mulți cartofi prăjiți.

Cartofii prăjiți congelati sunt un aliment caloric și bogat în grăsimi. Consumul excesiv de cartofi prăjiți congelati poate duce la creșterea în greutate, obezitate și alte probleme de sănătate. Dacă doriți să vă reduceți numărul de calorii consumate, puteți prăji cartofii în cuptor, în loc de friteuză, să folosiți un spray de ulei, în loc de uleiul lichid, să adăugați condimente în loc de sare și să consumați cartofii prăjiți ca parte a unei mese echilibrate, care să includă și proteine și legume.

Câte calorii au cartofii prăjiți în casă?

În general, o porție de 100 de grame de cartofi prăjiți în casă conține aproximativ 180 de calorii. Aceasta este cu aproximativ 70 de calorii mai puțin decât o porție de 100 de grame de cartofi prăjiți de la un restaurant fast food.

Cum să reduci numărul de calorii dintr-o porție de cartofi prăjiți în casă?

Iată câteva sfaturi pentru a reduce numărul de calorii dintr-o porție de cartofi prăjiți în casă:

 • Alege cartofii cu conținut scăzut de calorii, cum ar fi cartofii albi sau cartofii dulci. Cartofii albi și cartofii dulci au un conținut caloric mai scăzut decât cartofii roșii.
 • Taie cartofii în felii subțiri. Cartofii tăiați în felii subțiri vor prăji mai repede și vor absorbi mai puțin ulei.
 • Înmoaie cartofii în apă rece înainte de a-i prăji. Acest lucru va ajuta la eliminarea excesului de amidon și va face ca cartofii să fie mai crocanți.
 • Prăjește cartofii în ulei sănătos, cum ar fi uleiul de măsline sau uleiul de rapiță. Aceste uleiuri sunt bogate în grăsimi sănătoase, care sunt benefice pentru sănătate.
 • Folosește o cantitate mică de ulei. Cu cât folosești mai mult ulei, cu atât mai multe calorii vor conține cartofii prăjiți.
 • Scurge cartofii pe un prosop de hârtie după prăjire. Acest lucru va ajuta la eliminarea excesului de ulei.

cartofii prăjiți în casă

Cartofii prăjiți în casă sunt o alternativă mai sănătoasă decât cartofii prăjiți de la un restaurant fast food. Aceștia conțin mai puține calorii și grăsimi. Pentru a reduce și mai mult numărul de calorii dintr-o porție de cartofi prăjiți în casă, puteți prăji cartofii în cuptor, în loc de ulei fierbinte, să folosiți un spray de ulei, în loc de uleiul lichid, să adăugați condimente în loc de sare și să consumați cartofii prăjiți ca parte a unei mese echilibrate, care să includă și proteine și legume.

Cel mai bun ulei pentru prăjit cartofi

Când prăjiți cartofi, este important să alegeți un ulei cu un punct de ardere ridicat. Punctul de ardere este temperatura la care uleiul începe să se descompună și să elibereze substanțe toxice. Dacă folosiți un ulei cu un punct de ardere scăzut, acesta se va arde rapid și va face ca cartofii să aibă un gust amar și să fie nesănătoși.

ulei bun pentru prăjit cartofi

Iată câteva dintre cele mai bune uleiuri pentru prăjit cartofi:

 • Uleiul de avocado are un punct de ardere ridicat, de aproximativ 270°C. Este, de asemenea, un ulei bogat în grăsimi mononesaturate, care sunt benefice pentru sănătate.
 • Uleiul de arahide are un punct de ardere ridicat, de aproximativ 230°C. Este, de asemenea, un ulei bogat în vitamina E, un antioxidant puternic.
 • Uleiul de floarea-soarelui are un punct de ardere ridicat, de aproximativ 230°C. Este un ulei relativ ieftin și ușor de găsit.
 • Uleiul de rapiță are un punct de ardere ridicat, de aproximativ 240°C. Este un ulei bogat în acid alfa-linolenic, un acid gras esențial omega-3.
 • Uleiul de măsline are un punct de ardere mai scăzut decât celelalte uleiuri menționate anterior, de aproximativ 190°C. Cu toate acestea, uleiul de măsline este un ulei bogat în grăsimi mononesaturate și antioxidanți, așa că poate fi folosit pentru prăjire ocazional.

Este important să nu refolosiți uleiul pentru prăjire. Uleiul refolosit are un punct de ardere mai scăzut și poate conține substanțe toxice.

Cum să faci cartofi prăjiți crocanți

Cartofii prăjiți crocanți sunt un deliciu, dar pot fi greu de făcut. Iată câteva sfaturi pentru a obține cartofi prăjiți crocanți:

 • Alegeți cartofii potriviți. Cartofii cu un conținut ridicat de amidon, cum ar fi cartofii roșii, sunt cei mai buni pentru cartofii prăjiți crocanți.
 • Tăiați cartofii în felii uniforme. Feliile uniforme vor prăji uniform și vor fi mai crocante.
 • Spălați cartofii înainte de a-i tăia. Acest lucru va ajuta la eliminarea excesului de amidon, care poate face ca cartofii să fie moi.
 • Înmuiați cartofii în apă rece timp de aproximativ 30 de minute. Acest lucru va ajuta la eliminarea și mai multului amidon și va face ca cartofii să fie mai crocante.
 • Scurgeți cartofii bine înainte de a-i prăji. Excesul de apă va face ca cartofii să fie moi.
 • Prăjiți cartofii la o temperatură ridicată. Cartofii vor fi mai crocante dacă sunt prăjiți la o temperatură de cel puțin 190 de grade Celsius.
 • Prăjiți cartofii în două tranșe. Acest lucru va ajuta la asigurarea faptului că cartofii sunt prăjiți uniform.
 • Scurgeți cartofii pe un prosop de hârtie după prăjire. Acest lucru va ajuta la eliminarea excesului de ulei.

Iată o rețetă pentru cartofi prăjiți crocanți:

Ingrediente:

 • 2 kilograme cartofi cu amidon
 • 1 cană apă rece
 • 1 linguriță sare
 • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
 • 1/4 linguriță piper negru măcinat

Instrucțiuni:

 1. Spălați cartofii și tăiați-i în felii uniforme de aproximativ 0,5 cm grosime.
 2. Puneți cartofii într-un castron mare și umpleți-l cu apă rece. Adăugați sarea și amestecați.
 3. Lăsați cartofii să se înmoaie timp de aproximativ 30 de minute.
 4. Scurgeți cartofii bine.
 5. Într-o tigaie adâncă, încălziți uleiul la o temperatură de cel puțin 190 de grade Celsius.
 6. Adăugați cartofii în uleiul fierbinte și prăjiți-i timp de aproximativ 10 minute, amestecați si mai lăsați 5 minute, sau până când încep să se rumenească.
 7. Scoateți cartofii din ulei și scurgeți-i pe un prosop de hârtie.
 8. Adăugați boia de ardei dulce și piperul negru și amestecați bine.
 9. Serviți cartofii prăjiți crocanți imediat.

Cum să faci cartofi prăjiți moi

Cartofii prăjiți moi sunt o opțiune mai sănătoasă decât cartofii prăjiți crocanți, deoarece conțin mai puțin ulei. Iată câteva sfaturi pentru a obține cartofi prăjiți moi:

 • Alegeți cartofii potriviți. Cartofii cu un conținut scăzut de amidon, cum ar fi cartofii albi sau cartofii dulci, sunt cei mai buni pentru cartofii prăjiți moi.
 • Tăiați cartofii în felii groase. Feliile groase vor prăji mai lent și vor fi mai moi.
 • Nu înmuiați cartofii în apă. Acest lucru va face ca cartofii să fie mai tari.
 • Prăjiți cartofii la o temperatură mai mică. Cartofii vor fi mai moi dacă sunt prăjiți la o temperatură de cel mult 180 de grade Celsius.
 • Prăjiți cartofii într-o singură tranșă. Acest lucru va ajuta la asigurarea faptului că cartofii sunt prăjiți uniform.

Cum să faci cartofi prăjiți cu coajă

Cartofii prăjiți cu coajă sunt o modalitate delicioasă și sănătoasă de a savura cartofii prăjiți. Iată câteva sfaturi pentru a obține cartofi prăjiți cu coajă:

 • Alegeți cartofii potriviți. Cartofii cu o coajă subțire, cum ar fi cartofii roșii, sunt cei mai buni pentru cartofii prăjiți cu coajă.
 • Tăiați cartofii în felii groase. Feliile groase vor prăji mai lent și vor păstra mai mult din coajă.
 • Nu înmuiați cartofii în apă. Acest lucru va face ca coaja să se desprindă mai ușor.
 • Prăjiți cartofii la o temperatură moderată. Cartofii vor fi mai moi dacă sunt prăjiți la o temperatură de cel mult 180 de grade Celsius.
 • Prăjiți cartofii într-o singură tranșă. Acest lucru va ajuta la asigurarea faptului că cartofii sunt prăjiți uniform.
 • Scurgeți cartofii pe un prosop de hârtie după prăjire. Acest lucru va ajuta la eliminarea excesului de ulei.

Încheiere

Cartofii prăjiți sunt un aliment popular, dar pot fi și nesănătoși dacă sunt consumati în exces. În acest articol, am discutat despre cum să faci cartofi prăjiți mai sănătoși, oferind sfaturi despre cum să alegi cartofii potriviți, cum să îi tai, cum să îi prăjești și cum să îi condimentezi.

Iată un rezumat al key points din fiecare secțiune:

 • Câte calorii are o porție de cartofi prăjiți? Numărul de calorii dintr-o porție de cartofi prăjiți variază în funcție de tipul de cartof, metoda de prăjire și cantitatea de ulei folosită. Cu toate acestea, o porție de cartofi prăjiți de la un restaurant fast food poate conține până la 500 de calorii.
 • Care este cel mai bun ulei pentru prăjit cartofi? Cel mai bun ulei pentru prăjit cartofi este un ulei cu un punct de ardere ridicat, cum ar fi uleiul de avocado, uleiul de arahide, uleiul de măsline extravirgin, uleiul de rapiță sau uleiul de floarea-soarelui.
 • Cum să fac cartofi prăjiți crocanți? Pentru a obține cartofi prăjiți crocanți, alege cartofi cu un conținut ridicat de amidon, cum ar fi cartofii roșii. Tăiați cartofii în felii uniforme și înmuiați-i în apă rece timp de 30 de minute. Prăjiți cartofii la o temperatură ridicată, de cel puțin 190 de grade Celsius.
 • Cum să fac cartofi prăjiți moi? Pentru a obține cartofi prăjiți moi, alege cartofi cu un conținut scăzut de amidon, cum ar fi cartofii albi sau cartofii dulci. Tăiați cartofii în felii groase și prăjiți-i la o temperatură mai mică, de cel mult 180 de grade Celsius.
 • Cum să fac cartofi prăjiți cu coajă? Pentru a obține cartofi prăjiți cu coajă, alege cartofi cu o coajă subțire. Spălați cartofii bine, dar nu îi curățați. Tăiați cartofii în felii uniforme și prăjiți-i la o temperatură moderată, de cel mult 180 de grade Celsius.
 • Cum să fac cartofi prăjiți fără sare? Pentru a obține cartofi prăjiți fără sare, alege cartofi cu un conținut scăzut de amidon, cum ar fi cartofii albi sau cartofii dulci. Tăiați cartofii în felii uniforme și prăjiți-i la o temperatură moderată, de cel mult 180 de grade Celsius. Nu adăugați sare cartofilor înainte sau după prăjire.

Recomandări

 • Consumă cartofii prăjiți cu moderație, ca parte a unei mese echilibrate.
 • Alege cartofii prăjiți în casă, în loc de cei din restaurantele fast food. Aceștia conțin mai puține calorii și grăsimi, deoarece poți controla cantitatea de ulei folosită și adăugarea de sare și alte condimente.
 • Prăjește cartofii la o temperatură moderată, pentru a evita formarea de substanțe chimice toxice.
 • Scurge cartofii pe un prosop de hârtie după prăjire, pentru a elimina excesul de ulei.

Sfat final: Nu vă fie teamă să experimentați atunci când preparați cartofi prăjiți. Puteți adăuga diferite condimente, cum ar fi boia de ardei dulce, oregano, busuioc, pentru a da un gust mai bun cartofilor prăjiți. De asemenea, puteți încerca să prăjiți cartofii în diferite uleiuri, cum ar fi uleiul de avocado, uleiul de arahide sau uleiul de măsline extravirgin.

Sper că aceste sfaturi te vor ajuta să faci cartofi prăjiți mai sănătoși și mai gustoși. Poftă bună!

 

Articole asemănătoare

24 Comments

 1. 4 stars
  Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger,
  and I was wanting to know your situation; we have created some nice methods and we are looking to exchange methods with others, why not shoot
  me an email if interested.

 2. 4 stars
  Link exchange is nothing else but it is only placing the other person’s web site link on your page at appropriate place and other person will also do same in favor of you.

 3. 2 stars
  Excellent post. Keep writing such kind of information on your site.
  Im really impressed by your site.
  Hey there, You have done an incredible job. I’ll certainly digg it and personally suggest to
  my friends. I’m sure they’ll be benefited from this website.

 4. 2 stars
  Your style is unique in comparison to other people I have read stuff from.
  I appreciate you for posting when you’ve got the opportunity, Guess I’ll just book mark this blog.

 5. 2 stars
  I’m not sure exactly why but this site is loading
  extremely slow for me. Is anyone else having this issue or is it
  a problem on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 6. 1 star
  Just want to say your article is as amazing. The clarity for
  your put up is simply spectacular and i could think
  you are an expert in this subject. Well with your permission let me
  to grasp your RSS feed to stay up to date with impending post.

  Thanks one million and please carry on the enjoyable work.

 7. 4 stars
  Howdy! I know this is somewhat off-topic but I had to ask.
  Does operating a well-established website like yours take
  a massive amount work? I’m brand new to blogging but I do write in my diary daily.

  I’d like to start a blog so I will be able to share my own experience and
  feelings online. Please let me know if you have any
  ideas or tips for brand new aspiring bloggers. Appreciate it!

 8. 1 star
  Good day! I just would like to offer you a huge thumbs up for your excellent
  info you’ve got here on this post. I will be coming back to your web site for more soon.

 9. 3 stars
  Howdy! Quick question that’s completely off topic.
  Do you know how to make your site mobile friendly?
  My website looks weird when viewing from my iphone4.
  I’m trying to find a template or plugin that might be able to correct this issue.

  If you have any recommendations, please share.
  With thanks!

 10. 5 stars
  With havin so much content do you ever run into any problems of plagorism or
  copyright violation? My website has a lot of completely
  unique content I’ve either authored myself or outsourced but it appears
  a lot of it is popping it up all over the web without my authorization.
  Do you know any solutions to help stop content from being ripped
  off? I’d really appreciate it.

 11. 2 stars
  Does your blog have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to send you
  an email. I’ve got some suggestions for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great website and I look forward to seeing it develop over time.

 12. 1 star
  You can certainly see your enthusiasm in the article
  you write. The sector hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to
  say how they believe. At all times follow
  your heart.

 13. 2 stars
  Hey! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog article or vice-versa?

  My site addresses a lot of the same subjects as yours and I think we could
  greatly benefit from each other. If you happen to be interested feel free to send me an e-mail.
  I look forward to hearing from you! Terrific blog by the way!

 14. 4 stars
  Thank you for the good writeup. It in fact was
  once a leisure account it. Look complicated to more introduced agreeable
  from you! However, how can we be in contact?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *