Situația COVID-19 în România: 1.510 de cazuri noi și 20 de decese în ultima săptămână

În ultima săptămână, România a înregistrat 1.510 cazuri noi și 20 de decese cauzate de COVID-19. Situația rămâne complexă, cu pacienți reinfectați și presiune asupra sistemului medical.

Sursa foto: pixabay.com

Oh, îmi pare rău să aud despre numărul crescut de cazuri de COVID-19 și decese în ultima săptămână în România. Situația pare destul de complicată.

Știu că s-au înregistrat 1.510 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 în ultima săptămână, dintre care 469 sunt persoane reinfectate, testate pozitiv după mai mult de 90 de zile de la prima infectare. Totalul cazurilor înregistrate în țară până acum este de 3.506.590.

E îngrijorător că s-au înregistrat 20 de decese în ultima săptămână. Se pare că majoritatea acestora au fost în rândul persoanelor în vârstă, cu comorbidități. Din păcate, șase dintre cei decedați erau vaccinați, dar este important să ne amintim că vaccinarea reduce riscul de forme grave ale bolii.

În prezent, în unitățile sanitare sunt internate 399 de persoane cu COVID-19, iar la ATI sunt 36 de persoane. Din păcate, printre acestea sunt și 31 de minori. Situația pare destul de dificilă pentru sistemul de sănătate.

Este crucial să continuăm să fim vigilenți, să respectăm măsurile de protecție și să încurajăm vaccinarea pentru a limita răspândirea virusului și a proteja comunitatea. Sperăm că numărul cazurilor și al deceselor va scădea în curând, iar situația se va îmbunătăți. Să avem grijă de noi și de cei din jur.

Articole asemănătoare