Scandal de Mită: Socrii lui Cherecheș, Încă 30 de Zile în Arest

Socrii primarului Cherecheș, acuzați de tentativă de mită, rămân în arest încă 30 de zile. Curtea de Apel Târgu Mureș a respins contestațiile, consolidând decizia instanței. Cherecheș, condamnat la închisoare, neagă implicarea.

Pare că primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, și socrii săi sunt în mijlocul unui scandal destul de serios. S-au auzit diverse povesti despre cum socrii au încercat să ofere bani unei judecătoare pentru a-l ajuta pe Cherecheș într-un dosar de corupție.

Recent, Curtea de Apel Târgu Mureș a hotărât că socrii trebuie să rămână în arest preventiv încă 30 de zile. Decizia pare să fie definitivă, iar asta complică lucrurile pentru ei.

Se pare că soacra lui Cherecheș, Claudia Gliga, a fost prinsă în flagrant când încerca să ofere 50.000 de euro mamei unei judecătoare pentru a obține o sentință mai blândă pentru primar. Ei sunt acuzați că au încercat să mituiască judecătoarea în dosarul de corupție al lui Cherecheș.

Chiar și înainte de asta, Cherecheș a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită. Și culmea, în completul de judecată era chiar judecătoarea căreia socrii săi au încercat să-i dea mită.

Primarul însuși spune că nu are nicio legătură cu povestea asta și descrie totul drept „povești de gospodine”. Într-un clip postat pe Facebook, el susține că oamenii ăștia au vrut să-i facă un „cadou” și au considerat că asta ar fi fost apreciat. El pare destul de surprins și deranjat de tot ce se întâmplă.

Pare o situație complicată și încurcată, iar decizia instanței de a prelungi arestul preventiv pentru socrii pare să indice că probele și acuzațiile sunt destul de serioase. Oricum, să vedem cum se desfășoară mai departe acest caz.

Articole asemănătoare