România, Pe Locul 2 în Topul Fericirii din UE: Studiu Eurostat

România ocupă locul doi în clasamentul fericirii din UE, conform Eurostat. Studiul arată că vârsta, relațiile și starea mentală influențează fericirea mai mult decât prosperitatea economică. Tinerii și cuplurile cu copii se bucură de niveluri ridicate de fericire. Banii nu sunt singurul ingredient pentru o viață fericită.

Sursa foto: pixabay.com

O veste grozavă pentru România! Suntem pe locul doi în topul țărilor fericite din UE, după Austria. E super să vedem că ne simțim bine și că fericirea nu ține neapărat de cât de mulți bani avem în buzunar.

Mi se pare interesant că, în ciuda economiei puternice pe care o are, Germania se află pe penultimul loc în acest clasament. Pare că banii nu sunt totul când vine vorba de a fi fericiți. Cred că vârsta, nivelul de educație și legăturile familiale joacă un rol important în starea noastră de bine.

Și uite, tinerii cu vârste între 16 și 29 de ani par să fie mai fericiți decât cei mai în vârstă. Poate că au mai puține griji sau sunt mai deschiși la experiențe noi. Și cuplurile cu copii sunt printre cele mai fericite, iar asta e o veste minunată!

Știu că mulți oameni cred că banii aduc fericirea, dar se pare că nu e chiar așa. Relațiile personale și starea noastră mentală par să fie mai importante. E mișto să vedem că se face și cercetare pentru a ne ajuta să fim mai fericiți, cum ar fi exercițiul de 21 de zile pentru resetarea creierului propus de cercetătorii de la Universitatea Stanford.

Deci, hai să fim mai pozitivi și să evităm plângerile mărunte! Poate chiar să încercăm exercițiul ăla de 21 de zile. Cine știe, poate ne face și mai fericiți!

Articole asemănătoare