Riscuri Cardiace la Persoanele Mai În Vârstă Care Consumă Marijuana

Două studii neoficiale prezentate la AHA arată că consumul frecvent de marijuana la adulții mai în vârstă poate crește riscul de atac de cord, accident vascular cerebral și insuficiență cardiacă. E important să fim conștienți de posibilele implicații asupra sănătății cardiovasculare și să luăm decizii informate.

Sursa foto: pixabay.com

Bună! Am citit despre acele studii privind consumul de marijuana la persoanele mai în vârstă, și sunt câteva lucruri interesante de luat în considerare.

Prima chestiune e că aceste studii au arătat că cei care folosesc marijuana, în special cei care o fac zilnic, au un risc mai mare de a avea probleme cardiace. Adică, există o legătură între consumul frecvent de marijuana și riscul de a ajunge la spital din cauza unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral.

Un alt aspect important e că fumatul de marijuana poate să afecteze și inima pe termen scurt și pe termen lung. Pe termen scurt, poate duce la hipotensiune, ceea ce înseamnă o scădere bruscă a tensiunii arteriale, iar asta poate să contribuie la apariția unui accident vascular cerebral. Pe termen lung, consumul de marijuana poate crește tensiunea arterială, ceea ce mărește riscul de probleme cardiace.

Al doilea studiu menționează că cei care consumă zilnic marijuana sunt mai expuși riscului de a dezvolta insuficiență cardiacă. Asta înseamnă că inima nu pompează suficient sânge oxigenat pentru a susține corect celelalte organe.

Totuși, e important să subliniem că aceste studii nu au fost încă publicate și că este nevoie de mai multe cercetări pentru a înțelege pe deplin legăturile dintre consumul de marijuana și problemele cardiace.

În concluzie, înainte de a lua decizii, e bine să fim informați. AHA (Asociația Americană a Inimii) nu recomandă consumul nici de tutun, nici de marijuana, din cauza potențialelor efecte negative asupra inimii și vaselor de sânge.

Sănătatea e importantă, deci ar fi bine să discutăm cu specialiști și să ne gândim bine înainte de a lua orice decizie privind consumul de substanțe.

Articole asemănătoare