Progrese în Drumul către Schengen: SUA și Austria, Cheile Negocierilor pentru România și Bulgaria

SUA și Austria joacă un rol cheie în negocierile privind aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Propuneri de triplare a misiunii Frontex și acceptarea solicitanților de azil din Austria. Posibile eliminări treptate ale controalelor la aeroporturi, deschizând calea pentru integrarea completă.

Sursa foto: rferl.org

Pare să fie o veste bună pentru România și Bulgaria în ceea ce privește aderarea la Spațiul Schengen. Ținând cont de informațiile furnizate, Austria ar putea renunța la veto și permite aderarea treptată a celor două țări. Inițial, controalele ar urma să fie eliminate pe aeroporturi.

Se pare că SUA au avut un rol semnificativ în acest proces, iar discuțiile dintre oficialii americani și cei din Austria au influențat decizia. România este considerată un aliat important al SUA în Europa de Est, ceea ce ar putea explica implicarea americană în aceste negocieri.

Condițiile propuse de Austria includ triplarea misiunii Frontex în Bulgaria și alocarea de mai mulți bani europeni pentru infrastructura de protecție a frontierelor. De asemenea, se pare că Austria a argumentat veto-ul său prin faptul că prea mulți migranți călătoreau spre țară, iar acum există discuții despre acceptarea de către România și Bulgaria a solicitanților de azil sirieni și afgani aflați în Austria.

În final, sperăm că aceste discuții vor duce la o soluție favorabilă pentru toate părțile implicate și că vom vedea progrese în procesul de aderare la Spațiul Schengen pentru România și Bulgaria.

Articole asemănătoare