Ministrul Justiției Anunță Investiții Majore în Justiție și Penitenciare Noi

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, dezvăluie majorări bugetare pentru 2024, incluzând construcția a două penitenciare noi și extinderea instanțelor. Eforturile vizează o justiție eficientă și accesibilă pentru toți cetățenii.

Sursa foto: newyorker.com

Salut! Pare că sunt vești interesante din partea Ministerului Justiției. Alina Gorghiu a anunțat că pentru anul viitor vor solicita o ușoară majorare bugetară și că vor construi două penitenciare noi în România. E o mișcare destul de semnificativă, mai ales că nu s-au mai construit penitenciare de mulți ani.

Am înțeles că vorbim despre un buget de 3.420.000 lei pentru 2024, cu puțin mai mult decât în anul precedent. Se pare că aceste fonduri vor fi direcționate către dezvoltarea sistemului de justiție. Cu atât mai important cu cât avem alegeri și un context geopolitic complicat în anul 2024.

Un alt aspect interesant este construcția celor două penitenciare noi, unul în județul Buzău și celălalt în județul Prahova, cu regim de maximă siguranță și închis. Este cu siguranță un pas important pentru sistemul penitenciar și pentru îmbunătățirea condițiilor.

De asemenea, este menționat că vor exista fonduri pentru construirea de noi instanțe, inclusiv în județele Alba, Buzău și Galați. Aceasta ar putea duce la o justiție mai accesibilă pentru cetățeni.

Un aspect important subliniat de ministrul Justiției este și acela al onorariilor avocaților din oficiu. Pare să fie o preocupare pentru cei care nu își permit să își angajeze avocați pentru a-și reprezenta interesele în instanță. Suma de 205.000 de lei alocată pentru avocații din instanță pare să fie un efort semnificativ în această direcție.

În concluzie, aceste măsuri par a fi menite să aducă îmbunătățiri în sistemul de justiție, să asigure condiții mai bune în penitenciare și să faciliteze accesul la justiție pentru toți cetățenii. Vom vedea cum se vor concretiza aceste planuri în practică!

Articole asemănătoare