Jonathan, țestoasa bătrână de 191 de ani: Regele longevității pe uscat

Cea mai bătrână țestoasă, Jonathan, a sărbătorit 191 de ani, depășind recordul său în Guinness World Records. Cu o viață plină de istorie, a supraviețuit a 40-a președinți americani și rămâne activ chiar și în amor. O poveste uluitoare de longevitate!

Sursa foto: livescience.com

Ce poveste fascinantă despre Jonathan, cel mai bătrân animal de pe uscat! Wow, 191 de ani, e incredibil! Imaginați-vă toate schimbările pe care le-a văzut, cu 40 de președinți americani și 31 de guvernatori trecuți prin St. Helena.

Și ce țestoasă rezistentă! A ajuns pe insulă în 1882, când era deja adultă, având vreo 50 de ani. Pare că a preluat ștafeta de la Tu’i Malila și a continuat să bată record după record.

Știu că nu mai vede și că și-a pierdut simțul mirosului, dar mă bucur că apetitul îi este încă acut. Și apetitul sexual, nu l-a pierdut nici pe acela, wow! Este amuzant să aud că încă se împerechează cu Emma și uneori cu Fred. Jonathan nu se lasă nici la capitolul amor, indiferent de vârstă.

Cred că este minunat că are companie pe David, Emma și Fred. Viața pare să-i fie destul de plină și chiar dacă vârsta îi aduce unele provocări, pare să le gestioneze cu eleganță. Să trăiască mult și bine, bătrânul Jonathan! 🐢✨

Articole asemănătoare