Google Lansează Gemini: Inteligență Artificială Avansată în Competiție cu ChatGPT

Google aduce pe piață Gemini, un model de inteligență artificială super-avansat, capabil să proceseze video, audio și text. Concurând cu ChatGPT, Gemini promite raționament sofisticat și eficiență. Lansarea principală este programată prin asistentul Bard, într-un pas semnificativ înainte în domeniul IA.

Sursa foto: youtube.com

Gemini este noul copil din casa Google în lumea inteligenței artificiale (IA). Este ca și cum Google și-a luat un upgrade serios pentru a face față la ChatGPT, lansat de OpenAI anul trecut. Pare a fi un concurent serios pe piața inteligenței artificiale.

Deci, ce face Gemini să fie atât de special? Ei bine, e un fel de mașinărie inteligentă care poate înțelege și procesa diverse tipuri de informații, precum video, audio și text. Google zice că Gemini e capabil să gândească mai sofisticat și să înțeleagă informația cu mai multă nuanță decât vechea lor tehnologie de IA.

Șeful mare de la Google, Sundar Pichai, a spus că e un pas mare înainte în lumea inteligenței artificiale. În esență, e un efort masiv de știință și inginerie pe care Google l-a pus în mișcare.

Dar de ce s-au grăbit atât de tare? Ei bine, OpenAI a lansat ChatGPT, care a avut un impact serios, așa că Google a vrut să țină pasul și să ofere ceva la fel de tare.

Google a băgat puțin din tehnologia Gemini în asistentul lor de inteligență artificială, Bard. Planul e să lanseze varianta completă a lui Gemini prin intermediul lui Bard, undeva la începutul anului viitor.

Și auzi asta, au făcut trei versiuni de Gemini, fiecare gândită să ruleze pe diferite puteri de procesare. Una pentru centrele de date, alta pentru dispozitive mobile și așa mai departe. Deci, sunt flexibili pe partea asta.

Mai zic că Gemini este cel mai mare model de inteligență artificială la care au pus mâna oamenii de la DeepMind AI, dar e „semnificativ” mai ieftin de folosit decât modelele lor mai vechi. Adică, nu doar că e mai puternic, dar și mai eficient. Încă mai cere o cantitate serioasă de putere de procesare pentru antrenament, dar Google zice că lucrează la a face procesul ăsta mai ușor.

Pe lângă asta, au mai anunțat și niște cipuri AI noi și îmbunătățite. Deci, se pare că Google se pregătește serios pentru viitor cu tehnologia lor nouă, Gemini.

Articole asemănătoare