Bulgaria vs. Austria în Drumul către Schengen: Condiții și Dezbateri

Premierul și președintele Bulgariei resping condițiile austriece pentru intrarea în Schengen, considerându-le inacceptabile. Disputa se concentrează pe măsurile propuse privind controlul la frontieră și acceptarea solicitanților de azil.

Sursa foto: schengenvisainfo.com

Înțeleg că premierul Bulgariei și președintele au avut de spus câte ceva despre intrarea în spațiul Schengen. Se pare că Austria are câteva condiții pe care Bulgaria le găsește cam greu de digerat.

Așadar, președintele Bulgariei, Rumen Radev, a spus că deschiderea granițelor terestre din spațiul Schengen este esențială pentru țara lor. În mod clar, nu vor să rămână în urmă cu doar granițele aeriene, cum sugerau Olanda și Austria.

Premierul, Nikolai Denkov, nu pare prea încântat de condițiile Austriei. Ei spun că Austria cere cam multe: o misiune Frontex mai mare, consolidarea controlului la graniță și acceptarea solicitanților de azil afgani și sirieni. Denkov a fost destul de direct, spunând că nu pot accepta reguli suplimentare pentru Sofia și București. Pare că Bulgaria vrea să respecte regulile europene și să nu fie tratată diferit.

Îmi pare rău că se lovesc de astfel de probleme, dar au o abordare optimistă, vor să intre complet în Schengen, nu doar pe calea aerului. Știu că asta ar facilita călătoriile, dar unii spun că beneficiile economice nu vor fi extraordinare. Politologii locali par să creadă că intrarea doar pe calea aerului este doar un mic pas înainte, iar economia nu va câștiga prea mult din asta.

Deci, Bulgaria încearcă să-și facă loc în spațiul Schengen, dar parcă nu-i foarte mulțumită de condițiile propuse de Austria. Să vedem cum evoluează situația și dacă vor reuși să ajungă la un acord care să mulțumească pe toată lumea.

Articole asemănătoare