Concepția Copiilor în Spațiu: Vis sau Realitate?

Egbert Edelbroek și compania sa, Spaceborn United, explorează ideea concepției și nașterii în spațiu. În prezent, ei testează pe șoareci, dar întâmpină provocări etice și tehnice. În ciuda obstacolelor, Edelbroek speră la nașterea primului copil conceput în spațiu.

Sursa foto: pixabay.com

Iată o știre interesantă! Se pare că un antreprenor olandez, Egbert Edelbroek, se străduiește să facă posibilă conceperea și nașterea copiilor în spațiu. Ei bine, asta sună destul de futurist, nu-i așa?

Ideea lui este că, în caz că lucrurile se complică pe Pământ din cauza schimbărilor climatice sau altor probleme majore, ar fi bine să știm cum să facem bebeluși și în spațiu. Pare un pic SF, dar tipul ăsta chiar crede în asta.

Deci, compania lui, Spaceborn United, lucrează la prima fază a planului, adică conceperea unui embrion în condiții de gravitație redusă, cum ar fi pe Marte. Inițial, testează ideea pe șoareci înainte de a se aventura cu celule umane. Au creat o chestie numită „stație spațială pentru celule,” care sună cam șmecher.

Totuși, se pare că apar probleme etice în calea acestui proiect. Cu toate că testează pe șoareci, gândul de a expune embrioni umani la riscurile spațiului ridică semne de întrebare. Pare că Edelbroek e conștient de delicatețea subiectului.

În plus, încă mai e cale lungă până să avem primul copil conceput în spațiu. Ei bine, trebuie să testăm mai întâi conceptul pe șoareci și apoi să trecem la etapa umană. Și să fim sinceri, totul sună a un film SF, dar cine știe, poate că viitorul chiar va fi așa cum ni-l imaginează acum.

Tu ce părere ai despre ideea de a concepe copii în spațiu? Poți să-ți închipui oameni trăind pe Marte și sărbătorind nașteri interplanetare?

Articole asemănătoare