Tendințe în Turism pentru 2024: Creșteri Semnificative în Călătorii și Croaziere

Pentru 2024, turiștii români arată un interes sporit pentru circuite turistice și croaziere. Popularitatea destinațiilor precum Nicaragua, Costa Rica și China crește, iar croazierele de lux sunt din ce în ce mai căutate. Planificarea anticipată și dorința de experiențe culturale bogate caracterizează tendințele turismului românesc.

Sursa foto: pixabay.com

Avem un procent de 55% pentru planurile de călătorie în circuite turistice pentru anul viitor. Turiștii din România sunt entuziasmați să descopere lumea în moduri noi și interesante. De asemenea, se observă o creștere mare în interesul pentru croaziere.

Chiar dacă 2023 nu s-a încheiat încă, putem vedea deja trendurile de călătorie pentru 2024. Observăm o creștere de 80% pentru vacanțele de Paște de anul viitor și un procent de 55% pentru circuitele turistice de anul viitor.

Cresterea mare a interesului pentru circuite arată că turiștii români sunt dornici de explorare și aventură în lume. Printre cele mai populare destinații de circuit la începutul lui 2024 se află: Nicaragua – Costa Rica, cu prețuri începând de la 4.400 de euro, Costa Rica – El Salvador – Columbia, cu bugete de la 4.900 de euro și China – Tibet – Nepal, pentru care ai nevoie de 6.000 de euro. De asemenea, există o creștere mare a cererii pentru croaziere.

Cele mai căutate croaziere de lux includ: Croaziera pe Mississippi și în Florida – SUA, Croaziera de Rusalii în Islanda și Groenlanda și Croaziera prin Fiordurile Norvegiene. După o perioadă de incertitudine, turiștii români arată un interes mare pentru a-și planifica călătoriile din timp. Românii preferă să-și petreacă vacanțele activ, în locuri cu istorie bogată și tradiție culturală, arătând dorința de a învăța și de a trăi experiențe noi.

Articole asemănătoare