Securitate Online: Protejează-te Împotriva Încercărilor de Fraudă în Perioada Crăciunului

În sezonul agitat al Crăciunului, atenția la securitatea online devine crucială. Specialiștii avertizează asupra creșterii atacurilor cibernetice. Învață cum să te protejezi și să eviți capcanele online.

Dacă cineva pe stradă ar veni către tine și ți-ar spune că vrea să te îmbogățească și îți cere datele personale și de card, sigur că nu i-ai da. E același principiu și în online. Specialiștii avertizează că, în special în perioada Crăciunului, atacurile cibernetice cresc. Deci, mare atenție la ce faceți pe internet.

Alin Becheanu de la ING are un punct bun – de ce tocmai tu? Dacă ceva pare prea bun să fie adevărat, este posibil să nu fie. E important să fii circumspect și să verifici informațiile de mai multe ori.

George Drăgușin, Cyber Geek ProVision, subliniază ceva crucial – furtul de identitate este un eveniment destul de nasol. Imaginează-ți că toate informațiile tale ajung în mâinile greșite. Poți să te trezești cu probleme mari, de la fraudă la implicarea în activități ilegale. Oamenii ar trebui să înțeleagă mai bine riscurile acestor situații.

Sfatul de a nu da clic pe link-uri din email-uri suspecte este foarte bun. Băncile nu trimit astfel de email-uri. Dacă ai dubii, contactează banca direct. Și verifică mereu adresa de email a expeditorului.

Și acum, dacă ai o tranzacție suspectă, blochează cardul imediat. E mai bine să previi decât să tratezi. Și nu uita să informezi și autoritățile. Împreună, putem să ne protejăm mai bine în lumea online plină de capcane. Să ai grijă de securitatea ta!

Articole asemănătoare