Amazon Obține Profituri Record – Cum au Reușit Să Își Dubleze Veniturile?

Amazon continuă să redefinească standardele jocului, inspirând și transformând modul în care afacerile se adaptează și prosperă”, subliniază Olsavsky.

Amazon anunță triumf în fața așteptărilor Wall Street, înregistrând vânzări și profituri ce au depășit cu mult prognozele, în trimestrul recent încheiat. Succesul său strălucitor este alimentat de creșterea semnificativă a vânzărilor online și de redresarea diviziei de cloud computing, care a învins stagnarea din trecut.

Secretul victoriei Amazon constă într-un set ambițios de măsuri, incluzând accelerația veniturilor și optimizarea costurilor, care a inclus și ample restructurări în primele luni ale anului 2023. Aceste inițiative au condus la un profit după taxe ce aproape dublează estimările analiștilor, sporind astfel prețul acțiunilor Amazon cu peste 9%. Aceasta se adaugă performanței deja remarcabile de creștere cu 50% a acțiunilor în anul curent.

Mai mult decât atât, atenția Wall Street s-a concentrat asupra evoluției diviziei Amazon Web Services (AWS), în contextul încetinirii cererii în rândul clienților. AWS, coloana vertebrală a afacerilor cloud ale Amazon, a suferit o descreștere în ritmul de creștere, generând îngrijorare. Cu toate acestea, Amazon a confirmat o redresare semnificativă, cu o creștere a veniturilor AWS de 12% în trimestrul recent, depășind așteptările analiștilor. Această performanță răspunde nevoilor clienților ce își intensifică solicitările pentru sarcini de calcul, inclusiv în zona de inteligență artificială generativă.

Declarându-și încrederea într-un viitor prosper, directorul financiar Brian Olsavsky a subliniat că performanța AWS reflectă „stabilizarea” afacerii cloud. Această revigorare vine în timp ce Amazon explorează noi orizonturi de creștere, inclusiv prin lansarea unor linii directe de zbor și extinderea activităților sale.

Astfel, triumful Amazon în fața așteptărilor nu doar consolidează încrederea în abilitatea sa de a controla costurile și de a-și impulsiona veniturile, dar și conturează un tablou în care viziunea și inovația își găsesc mereu drumul în inovație.

Articole asemănătoare